Himalájska soľ Bogutyn Mlyn 1kg

Objednávka:  ks  |  v cene: 2.4 €     

Himalájska soľ pochádza z prírodných morí existujúcich v dávnych časoch na území dnešných Himalájí. V tých dňoch nebolo žiadne znečistenie ovzdušia a soľ sa usušila prirodzeným spôsobom na slnku. Obsahuje cca. 84 človeku potrebných minerálov a stopových prvkov.

Je zdrojom chloridu sodného, síry, horčíka, vápnika, železa, zinku, medi a niklu. Využíva sa ako náhrada klasickej soli. Najrozšírenejšia je v oblasti Indie. Indická kuchyňa je známa obsahom himalajských solí. Vyrábajú z nich aj rôzne koreninové prísady.

  • podporuje funkcie a činnosť tráviaceho systému
  • pomáha pri ochrane sliznice žalúdka
  • má pozitívny vplyv na črevnú mikroflóru
  • napomáha organizmu pri boji proti páleniu záhy
  • pre nízky obsah sodíka nemá vplyv na krvný tlak



Aloes Aloe Vera natural nápoj 99,8% s vitamínom C 1l

Objednávka:  ks  |  v cene: 7 €     

Nápoj Aloe Vera sa obzvlášť doporučuje na konzumáciu počas jesene a zimy ľuďom s poruchou imunity, pretože je bohatý na látky, ktoré podporujú imunitný systém.

Medzi najdôležitejšími prvkami, ktoré šťavy aloe vera obsahujú sú:

  • Aminokyseliny - endogénne a exogénne faktory, ktoré telo samo o sebe nie je schopné produkovať (napr. lyzín, luecín, valín, fenylalanín, treonín).
  • Vitamíny - všetky v skupine B, vrátane malého množstva vitamínu B12 a kyseliny listovej, vitamín C, cholín a všetky ostatné vo vode rozpustné vitamíny.
  • Minerálne zlúčeniny vápnika, draslíka, horčíka, fosforu, sodíka, zinku, železa, mangánu, chrómu, medi, a germánia.
  • Látky s analgetickým účinkom - kyselina salicylová a magnézium laktát.
  • Protizápalové látky - beta-sitosterol, campesterol, bradykináza.
  • Antibakteriálne látky - fenoly, kyselina škoricová, lupeol, zlúčeniny síry.
  • Sacharidy - monosacharidy - glukóza a fruktóza a polysacharidy - polymanózy, glukomanózy a mnoho mukopolysacharidov.

Aloe Vera :

  • prírodné antibiotikum - protizápalové, anti-bakteriálne a anti-hubové vlastnosti. Obsahuje antrachinóny a mukopolysacharidy a ničí streptokoky a kvasinky (Candida albicans). Okrem toho, zložka lupeol má analgetický účinok a ničí patogénne organizmy. Kyselina salicylová obsiahnutá v aloe šťave má účinky ako aspirín, ale nevyvoláva negatívne vedľajšie účinky.
  • zvyšuje odolnosť - Medzi mnohými zložkami, ktoré pomáhajú imunitnému systému sa nachádza aj tzv. Aloeride (napr. vo farmaceutickom primysle sa predáva vo forme tabliet za veľké peniaze). Keď makrofágy (bunky požierajúce baktérie), T-bunky (bunky regulujúce antigény) a B bunky (bunky špecifické produkciou protilátok) prídu do styku s vyššie uvedenou látkou, často zvyšuje ich účinnosť. To je dôvod, prečo sú potom schopné prekonať rad vážnych chorôb.
  • ničí vírusy - prvky obsiahnuté v šťave z aloe (acemanan a glykozidy) stimulujú T bunky a makrofágy v boji proti vírusom. Šťava z aloe vera pomáha prekonať vírusy ako chrípka, bronchitída, zápal pľúc, opary, zápal čriev, pečene a ďalších.

Okrem toho, aloe šťava funguje ako pomoc pre:

  • žalúdok a dvanástnik, chránia steny pred dráždivými účinkami kyseliny chlorovodíkovej a náročné účinky pepsínu
  • liečbu črevných ochorení, poruchy v správnom vstrebávaní vitamínov a minerálnych látok, nadúvanie, zápcha a hnačka, syndróm dráždivého čreva, vredy, kolitídu
  • problémy s potravinovou alergiou, atopický ekzém
  • problémy s pečeňou a metabolické poruchy
  • liečba civilizačných chorôb, ako je diabetes, ateroskleróza, obezita
  • problémy s oslabením imunity a vírusových infekciách
  • problémy s plesňovými infekciami, na ťažko hojace sa rany a popáleniny
  • problémy so suchou pokožkou
  • problémy s lupinami, akné
  • reumatoidnú artritídu a reumatickú artritídu.

Šťava z aloe v kombinácii s vitamínmi C a E zvyšuje dostupnosť vitamínov v tele - ich koncentrácia v krvi výrazne stúpne - (až do 204% po 8 hodín po podaní - v prípade vitamínu C a na 269% po 6 hodinách po podaní - v prípade vitamínu E). Okrem toho, jej použitie nespôsobuje žiadne vedľajšie účinky, takže je 100% bezpečné pre telo.

Zloženie:
voda, 30% aloes (aloe vera vlákniny, aloe vera gélový prášok), fruktóza, kyselina cirtrónová, citrónan sodný, vitamín C, guma gellan, mliečnan vápenatý, prírodná aróma hrozna, med.




Xylitol - brezový cukor, 1kg

Objednávka:  ks  |  v cene: 13.5 €     

Xylitol nový druh prírodného kryštálového cukru, ktorý sa chuťou, sladkosťou ako aj použitím takmer úplne vyrovná klasickému repnému alebo trstinovému cukru. Je rovnako použiteľný, avšak má o 40% nižšiu kalorickú hodnotu. Má množstvo pozitívnych vplyvov na ľudský organizmus: nepriberá sa z neho, neokysľuje organizmus, je antibakteriálny, podporuje trávenie, neprispieva k tvorbe zubného kazu. Požíva sa pri redukčnej diét a nedostatku vápnika. Jeho pozitívny vplyv na zdravie potvrdzuje množstvo štúdií a vedeckých testov, ako aj čoraz väčší počet pozitívnych spotrebiteľských ohlasov.

Je vhodný pre diabetikov, tehotné ženy trpiace tehotenskou cukrovkou, ako aj pre deti a dospelých trpiacich zubným kazom. 

Použitie brezového cukru a jeho biologický vplyv:

  • udržiava a stabilizuje nízku hladinu cukru v krvi
  • znižuje potrebu inzulínu
  • 40% menej kalórií a  75% menej uhľohydrátov ako v rafinovanom cukri
  • znižuje chuť do jedla, znižuje pocit hladu
  • podporuje tráviace procesy
  • ústne baktérie nedokážu odbúrať brezový cukor nevytvára sa kyselina
  • znižuje tvorbu povlaku
  • zamedzuje tvorbu zubného kazu
  • spomaľuje proces tvorby zubného kameňa
  • antibakteriálny vplyv, prirodzené antibiotikum
  • je účinný voči plesňovým ochoreniam a Candide
  • má detoxikačný a alkalizačný účinok
  • zvyšuje tvorbu kolagénu
  • znižuje riziko tvorby artritídy

Nakoľko má brezový cukor antibakteriálne účinky, nie je vhodný na prípravu kysnutého cesta, nezabezpečuje vhodnú pôdu pre kvasinky, týmto pádom ani pre droždie.

Glikemický index 7 (Ďalej GI)

Glikemický index bol pôvodne vyvinutý na meranie a kontrolu hladiny cukru v krvi. Tento index udáva za aký čas sa v organizme vstrebú uhľohydráty z potravín – čím je hodnota GI nižšia, tým menej glukózy sa dostáva do krvného obehu a tým menej inzulínu musí pankreas vyprodukovať na transfer glukózy do buniek. Čím menej inzulínu sa vyprodukuje, tým menej tuku telo uskladní.

Z hľadiska GI delíme potraviny na tri veľké skupiny:

potraviny s hodnotou GI  0 – 55 spôsobujú mierne zvýšenie hladiny cukru v krvi

                                   56 – 69 stredné zvýšenie hladiny cukru v krvi 

                                   70 – 100 výrazné zvýšenie hladiny cukru v krvi

Pre porovnanie: klasický hnedý a biely cukor má hodnotu GI 68 – 100, kým brezový cukor má GI 7.

Dávkovanie

Brezový cukor možno používať v neobmedzenom množstve. Jeho pozitívne účinky sa dosahujú dlhodobým a pravidelným používaním. Predstavuje zdravú, chutnú a účinnú alternatívu klasického cukru.




Stránka 1 z 10 123456»

Ponuka produktov

  -  Brezová voda

  -  Aloe Vera

  -  Prírodné sladidlá

  -  Prírodné šťavy

  -  Ochutené nápoje

  -  Chlebový kvas (pivný kvas)

  -  Bio potraviny

  -  Doplnky stravy

  -  Ostatné




Nákupný košík

Objednávka spolu: 0 ks
Celková cena: 0 €