Xylitol - brezový cukor, 1kg

Objednávka:  ks  |  v cene: 13.5 €     

Xylitol nový druh prírodného kryštálového cukru, ktorý sa chuťou, sladkosťou ako aj použitím takmer úplne vyrovná klasickému repnému alebo trstinovému cukru. Je rovnako použiteľný, avšak má o 40% nižšiu kalorickú hodnotu. Má množstvo pozitívnych vplyvov na ľudský organizmus: nepriberá sa z neho, neokysľuje organizmus, je antibakteriálny, podporuje trávenie, neprispieva k tvorbe zubného kazu. Požíva sa pri redukčnej diét a nedostatku vápnika. Jeho pozitívny vplyv na zdravie potvrdzuje množstvo štúdií a vedeckých testov, ako aj čoraz väčší počet pozitívnych spotrebiteľských ohlasov.

Je vhodný pre diabetikov, tehotné ženy trpiace tehotenskou cukrovkou, ako aj pre deti a dospelých trpiacich zubným kazom. 

Použitie brezového cukru a jeho biologický vplyv:

  • udržiava a stabilizuje nízku hladinu cukru v krvi
  • znižuje potrebu inzulínu
  • 40% menej kalórií a  75% menej uhľohydrátov ako v rafinovanom cukri
  • znižuje chuť do jedla, znižuje pocit hladu
  • podporuje tráviace procesy
  • ústne baktérie nedokážu odbúrať brezový cukor nevytvára sa kyselina
  • znižuje tvorbu povlaku
  • zamedzuje tvorbu zubného kazu
  • spomaľuje proces tvorby zubného kameňa
  • antibakteriálny vplyv, prirodzené antibiotikum
  • je účinný voči plesňovým ochoreniam a Candide
  • má detoxikačný a alkalizačný účinok
  • zvyšuje tvorbu kolagénu
  • znižuje riziko tvorby artritídy

Nakoľko má brezový cukor antibakteriálne účinky, nie je vhodný na prípravu kysnutého cesta, nezabezpečuje vhodnú pôdu pre kvasinky, týmto pádom ani pre droždie.

Glikemický index 7 (Ďalej GI)

Glikemický index bol pôvodne vyvinutý na meranie a kontrolu hladiny cukru v krvi. Tento index udáva za aký čas sa v organizme vstrebú uhľohydráty z potravín – čím je hodnota GI nižšia, tým menej glukózy sa dostáva do krvného obehu a tým menej inzulínu musí pankreas vyprodukovať na transfer glukózy do buniek. Čím menej inzulínu sa vyprodukuje, tým menej tuku telo uskladní.

Z hľadiska GI delíme potraviny na tri veľké skupiny:

potraviny s hodnotou GI  0 – 55 spôsobujú mierne zvýšenie hladiny cukru v krvi

                                   56 – 69 stredné zvýšenie hladiny cukru v krvi 

                                   70 – 100 výrazné zvýšenie hladiny cukru v krvi

Pre porovnanie: klasický hnedý a biely cukor má hodnotu GI 68 – 100, kým brezový cukor má GI 7.

Dávkovanie

Brezový cukor možno používať v neobmedzenom množstve. Jeho pozitívne účinky sa dosahujú dlhodobým a pravidelným používaním. Predstavuje zdravú, chutnú a účinnú alternatívu klasického cukru.




Ponuka produktov

  -  Brezová voda

  -  Aloe Vera

  -  Prírodné sladidlá

  -  Prírodné šťavy

  -  Ochutené nápoje

  -  Chlebový kvas (pivný kvas)

  -  Bio potraviny

  -  Doplnky stravy

  -  Ostatné




Nákupný košík

Objednávka spolu: 0 ks
Celková cena: 0 €